Logo mpact

blog

Grip op prestaties

23/07/2023

Bobcat compacte schrankladers worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen en werkomstandigheden De juiste bandenkeuze is dan ook belangrijk.

Kies de juiste band voor maximale prestaties

Bobcat compacte schrankladers worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen. Of ze nu dagelijks worden gebruikt in de landbouw, in industriële toepassingen of op de bouwplaats, hun werkomstandigheden kunnen bijzonder verschillend zijn.

 

Net zoals voor de piloot op het racecircuit is bandenkeuze dan ook belangrijk. Banden met de juiste combinatie van patroon, hoogte, breedte en ply rating bieden het vertrouwen dat de machine efficiënt functioneert en dat uw machine zware ladingen aankan.

 

 

Heavy duty


Upgrade van standard naar heavy duty en profiteer van betere bescherming tegen lekrijden en beschadigde wielen met de extra dikke wangen, hielbescherming, meer lagen en extra bescherming onder het profiel van de Heavy - Duty-banden van Bobcat. Met zeer hoogwaardig rubber, zelfreinigende eigenschappen en hoge ply rating zijn deze banden ideaal voor zwaar werk met veel machine-uren.

 


Versatile duty


Versatile Duty-banden zijn de echte universele banden van Bobcat. Deze band met lange levensduur en uitstekende grip is zeer geschikt voor gemengde tot harde ondergrond. Deze band kan zwaardere omstandigheden aan dan conventionele banden en heeft goede zelfreinigende eigenschappen. Dankzij een zeer grote loopvlakdiepte en hoge blok-groef-verhouding op het loopvlak profiteert u met de Versatile Duty van een langere levensduur en minder uitvaltijd.

 


Severe duty


Severe Duty is de taaiste, meest robuuste luchtband in het Bobcat-assortiment. Met zijn zeer grote loopvlakdiepte en hoge blok-groef-verhouding op het loopvlak is deze band het meest geschikt voor zeer ruig terrein. De hoogwaardige en zeer robuuste materialen waaruit deze band is gemaakt bieden een ongewoon lange levensduur plus zeer goede zelfreinigende eigenschappen.

 


Solid flex


Als nooit lek rijden en stilstand voor vervanging van beschadigde banden uit den boze is, zijn de Solid Flex-banden van Bobcat precies wat u zoekt. Solid Flex-banden zijn voorzien van gaten in de wangen die trillingen dempen, wat het werk comfortabeler maakt voor de bestuurder. De band is leverbaar met verschillende loopvlakpatronen, zodat u voor alle omstandigheden en bodemtypen de juiste band kunt kiezen. De band worden gemonteerd op velg geleverd zodat u ze eenvoudig kunt vervangen.

 

Neem beslist contact op voor verder advies.

 

Bobcat blog detail@2x

Deel dit bericht