Logo mpact

blog

Preventie is het beste medicijn

05/11/2021

"An ounce of prevention is worth a pound of cure"
Benjamin Franklin

Neen aan stilstand

Bij onverwachte stilstand hapert de omzet maar blijven kosten doorlopen. Daarom is preventief onderhoud belangrijk, ook voor uw bedrijf. Jawel, alle machines krijgen na verloop van tijd te maken met slijtageproblemen, maar wilt u brandjes blijven blussen of proactief zijn?
 

Wat als u een machinepanne zou kunnen voorkomen of waardevolle werktijd niet nutteloos verloren zou zien gaan door een aanbevolen onderhoudsschema te volgen? Om uw bedrijfsmiddelen te beschermen en hun levensduur te verlengen starten we met een goed plan van aanpak.


Een goede eerste stap voor u gaat investeren is beoordelen hoe u een compacte lader of graafmachine gaat gebruiken. Als deze taken krijgt waarvoor ze niet is ontworpen, is de kans groter dat u vaker met reparaties wordt geconfronteerd. Laat u daarom adviseren door een deugdelijke partner voor Bobcat en volg de richtlijnen voor nominale capaciteit van de fabrikant.  

 

Preventie is het beste medicijn

 

Anticipeer op slijtage en werk aan een onderhoudsroutine. Maak u vertrouwd met smeerpunten, dagelijkse inspectie en walk-around. Volg de aanbevolen richtlijnen en onderhoudsintervallen die u terugvindt op uw machine of in uw onderhoudshandleiding. 
 Zoals banden nu eenmaal langer meegaan met de juiste bandenspanning. Of rubber rupsen op minigraafmachines en compacte rupsladers 1200 tot 1600 uur kunnen meegaan als ze goed worden bediend, schoon worden gehouden en indien nodig worden gespannen. 


Zo is voorkomen altijd beter dan genezen. Hoe meer moeite u steekt in het evalueren van de machinecapaciteiten, het opvolgen van de aanbevolen onderhoudsintervallen, het anticiperen op slijtage en het van tevoren opmerken van nieuwe onderhoudsbehoeften, hoe meer uptime u zult ervaren.

 

Are you ready for M-Pact?


In plaats van te wachten tot er iets misgaat, kiest u met M-PACT voor zekerheid. U laat het onderhoud over aan specialisten die weten hoe ze uw bedrijfsmaterieel in een optimale conditie houden. Contacteer ons, we vertellen u graag hoe wij u kunnen ontzorgen.

Bobcat blog detail@2x

Deel dit bericht