Logo mpact

blog

Bobcat Ultra Engine Power motorolie

09/01/2024

Bij de nieuwste generatie van motoren met Stage V-technologie is het van cruciaal belang om de nieuwste Bobcat Ultra Engine Power CK-4 motorolie te gebruiken.

Waarom motorolie van een nieuwe generatie ?

Wet- en regelgeving voor emissiereductie, nieuwe ontwikkelingen in motorontwerp en de kwaliteit van smeermiddelen maken het noodzakelijk om continu verder te kijken.


In Bobcat Ultra Engine Power SAE 15W/40 worden de nieuwste additieven verwerkt die moderne motoren met lage emissiewaarden beschermen in de meest extreme omstandigheden. De oliën bieden optimale bescherming die zich aanpast aan de actuele bedrijfsomstandigheden.

Het resultaat: betere roetverwerking, betere bescherming tegen slijtage en betere bestendigheid tegen storingen bij hoge temperaturen Het lage asgehalte beschermt de uitlaatkatalysator en het deeltjesfilter, die worden gebruikt op de nieuwste voertuigen met een lage uitstoot. Zo is de olie geschikt voor de modernste emissiearme motoren voor zwaar gebruik.

 

Geschikt voor splinternieuw én minder jong

 

De nieuwste generatie van Bobcat-motoroliën met laag SPAS-gehalte (gesulfateerde as, fosfor en zwavel) zijn zowel geschikt voor krachtige Euro V en Euro VI dieselmotoren (met emissiebeheersingssystemen zoals DPF, SCR, DOC en EGR) als oudere motoren, zowel met turbosysteem als natuurlijke aanzuiging, in vorige generaties Bobcat machines.

 

Waarom kiezen voor de aanbevolen Bobcat smeermiddelen ?

 

  • Betere dispersie voor betere werking met hoger roetgehalte
  • Betere reinigende eigenschappen voor minimale aanslag
  • Geschikt voor gebruik met ultralaagzwavelige brandstof (ULSF - 10 ppm) en brandstoffen met een zwavelgehalte van 50 ppm
  • Ontwikkeld om te voldoen aan alle vereisten voor motoren die zijn uitgerust met een EGR-klep (Exhaust
  • Gas Recirculation ofwel uitlaatgasrecirculatie) ter vermindering van de uitstoot van NOx (stikstofoxiden)
  • Onovertroffen bescherming tegen corrosie die wordt veroorzaakt door zure nevenproducten van het verbrandingsproces
  • Betere compatibiliteit met nieuwe dichtingen die worden gebruikt in moderne motoren
  • Betere bescherming bij de hogere bedrijfstemperatuur waarmee nieuwe emissiearme motoren werken

Bobcat blog detail@2x

Deel dit bericht