Logo mpact

blog

Zorg voor je batterij

01/11/2022

Een batterij gaat niet eeuwig mee en verliest geleidelijk zijn capaciteit. En nu ook de temperaturen dalen verlopen de interne chemische processen trager en zwakt de energie verder af... terwijl het volle vermogen wordt gevraagd om een koude motor te starten. 

Liever geen ellende? Ga aan de slag met deze tips:

Schoonmaken

 

Doe een visuele controle en let op defecte of losse aansluitingen. Zorg dat de batterij goed vast gemonteerd zit en dat de klemmen goed vastzitten. Verwijder eventuele corrosie van accu en klemmen. Smeer de accupolen en kabeluiteinden in met Bobcat Battery Saver of vet om corrosie te voorkomen. Als de accu en aansluitingen goed vastzitten en schoon blijven, functioneert de batterij beter.

 

Laadspanning

 

Zowel een te lage als te hoge laadspanning van de alternator zorgt er uiteindelijk voor dat een batterij defect raakt. 

 

Controleer de spanning van de alternatorriem volgens de richtlijnen in de handleiding. 

 

De alternator van een machine is trouwens ontworpen om de acculading in stand te houden, niet om een sterk ontladen batterij volledig op te laden. Een machine moet gemiddeld 15-20 minuten draaien om de accucapaciteit aan te vullen die wordt verbruikt bij het starten van de machine. 

 

Batterij aan de druppellader

 

Batterijen die niet worden gebruikt, verliezen langzaam hun lading. Dit staat bekend als zelfontladen en leidt tot verminderde prestaties en een kortere levensduur. Daarnaast hebben veel machines functies die stroom verbruiken, ook wanneer ze niet wordt gebruikt. Dit draagt ook bij aan het ontladen van de accu.
Staat je machine voor een lange tijd stil? Hang de batterij dan aan een druppellader, zo voorkom je dat de batterij leegloopt en daardoor kapot gaat.

 

 

Heavy duty batterij

 

Bobcat-materieel heeft een accu nodig die het vereiste vermogen kan leveren en tegelijk bestand is tegen stoten en hitte. Ook voor uw Bobcat-machine is een speciaal ontwikkelde heavy duty batterij leverbaar, ze bieden méér dan goedkope kopiën:


- Grote versterkte platen die de stroom kunnen opslaan om de motor op te starten, zelfs in extreme omstandigheden
- Met lood gesoldeerde poolafdichting en verankerde elementen
- Envelopvormige scheidingselementen met microporiën voor een lange levensduur van uw accu
- Specifiek ontwikkeld voor Bobcat-materieel
- Deksel uit één stuk met inklapbare handgreep voor eenvoudige installatie

Bobcat blog detail@2x

Deel dit bericht